måndag 27 maj 2013

Planeringsschemat som inte hanns med...

det är BRA att ni har koll - mindre bra att jag inte ändrat i plnaeringsschemat (förrän nu, efter klokt påpekande och fråga).

FÖLJANDE gäller de sista lektionerna:

imorgon tisdag 28 maj: enskilt skrivande kring språkliga variationer och attityder till språklig variation. Du ska kunna använda begreppen dialekt, sociolekt, kronolekt, gruppspråk och fackspråk och du bör ha tänkt igenom både vad det kan finnas för olika attityder till olika sorters språk (som "fult språk". Vad är det? För vem? Varför då?) och vad de olika attityderna kan bero på. Tänk igenom vad vi arbetat med på lektionerna (genomgången, prezin, finns i länklistan, och så var det det där med fult språk som vi diskuterade en hel lektion, och där ni hade ett blogginlägg att läsa och fundera över som utgångspunkt - finns också i länklistan).

på torsdag 30 maj: boksamtal om Oryx och Crake! TYVÄRR bara en enda lektion, det är snålt med tanke på hur mycket det finns att diskutera i den boken... men så blir det i terminsslut ibland.

Tisdagen den 4 juni är det den allra sista lektionen i svenska 1! Då ska vi dela erfarenheter och eventuella ahaupplevelser med varandra. Mer info om det på torsdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar