fredag 30 november 2012

Naturvetarpresentationer och uppsats

Härliga PP och Prezis! Många av er kan mycket - och ni lär er mer. Jag ser verkligen fram mot era naturvetarpresentationer!

I planeringen (länkad uppe i högra hörnet av bloggen) är ni inskrivna på era respektive redovisningsdatum. Den som inte redovisar har inte lektion. Ledigt alltså?! Ja, det kan man säga. Men några avslutande småsaker att redovisa på egen hand kommer det att bli: något litet blogginlägg före jul, någon liten utvärdering av arbetet so far och kanske något annat...

Först dock uppsatsen på torsdag 6:e december. INTE i aulan (hurra, man slipper ha tjockaste ylletröjan på!) utan i vanligt klassrum. TA MED penna, sudd och texthäftet om ni vill kunna använda det för att stödja er i argumentationen. Ni kommer att få välja mellan två ämnen, men får inte ämnena förrän vid skrivtillfället. Båda ämnena anknyter till filmen vi såg, Simon och ekarna, och ni måste referera till filmen i er text. Då måste ni också ange filmens titel och regissör såklart, källhänvisning as usual! Skrivuppgifterna kommer båda att vara av argumenterande karaktär, så ni förväntas presentera en tes och argumentera för den.

Jag har den STÖRSTA tillförsikt till att det kommer att gå jättebra. Stressa inte upp er för mycket över skrivsituationen, utan gå dit med vetskapen om att ni har jobbat mycket med skrivande i höst, att ni alla har utvecklats och fortsätter att utvecklas som skribenter och att skrivande är svettigt, jobbigt och KUL!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar