fredag 5 april 2013

Skrivuppgift om Ankomsten - påbörjad på skärtorsdagen, ska avslutas tisdag 9/4

Vi avslutar läsningen av Ankomsten med en skrivövning - "Ankomsten goes NP" kan man säga, för jag har modellerat fram fyra uppgifter på grundval av hur det Nationella Prov som ni alldeles snart ska skriva är utformat.

Vi kommer att arbeta med skrivande på tisdag (skrivtid, men också en del "tips från coachen" om viktiga saker att tänka på) och på torsdag med de texter ni skrivit. Då ni ska få använda matriserna till det NP som uppgifterna är gjorda utifrån och göra bedömningar: har ni fått med det som krävdes? Vi ska också resonera om vilka kvalitéer det är som beskrivs i matriserna (som man på själva NP INTE får samtidigt med uppgiften, till skillnad från de flesta andra uppgifter ni har i skolan. Men det beror på att NPmatriserna inte är generella - som kursmatriserna som jag ständigt tjatar om ;), utan specifika för uppgifterna. Mer om det på lektionen).

FÖR ER som känner att ni vill fila på skrivuppgifterna hemma, och för er som MISSADE LEKTIONEN på skärtorsdagen och känner att ni vill komma ikapp finns skrivuppgifterna HÄR Och för er som inte lämnat in boken till Katarina: JÄTTEVIKTIGT att ta med den till skolan helst redan på måndag - andra väntar på dem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar