torsdag 10 januari 2013

10 januari

Någon skrev i sin utvärdering att det vore bra om det fanns en kort sammanfattning av vad som gåtts igenom på lektionen på bloggen, så att man lätt kan se vad man missat om man är sjuk. Det låter som en bra idé! Jag ska försöka att göra detta - men kan inte lova att jag hinner jämt. Bästa tipset är förstås ALLTID att kolla med en kompis: vad gjorde ni?

Jag kommer bara att ge "punkter" - och så får ni fråga varandra för förtydliganden. Alltså:

Studiet av litteraturhistoria introducerades: vi ska ägna oss åt antiken de närmaste veckorna. Vi läste en bit ur Odysséen om när Afrodite (kärlekens gudinna) vänsterprasslade med krigsguden Ares, och på det snöpligaste vis blev påkommen av sin man Heifaistos. Vi gick igenom de viktigaste gestalterna i gudagalleriet, och uppförde upptakten till det trojanska kriget som klassteater.

Till tisdag i nästa vecka kommer det att finnas en FILM att titta på, som läggs ut under helgen. Den kommer att handla om Homeros, vem det nu var, och om typiska stildrag i de homeriska verken. På lektionen på tisdag ska vi arbeta med utdrag ur Iliaden, så ta med din antologi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar